joi, 26 februarie 2009

Erotismul diabolic

Citind in ultimul timp despre acest subiect in filozofia oculta, am ajuns cam la aceste concluzii si date.
Deci da, este un mic eseu, dracu stie daca o sa il cititi, eu ma simt bine ca il scriu.
Da, taranilor! Eu mai si citesc!


Martin Del Rio spune ca demonii nu au sex si nici macar trup, nu se inmultesc intre ei deci trebuie sa se foloseasca de oameni
"Demonii(...)pot sa le miste(trupurile) si sa le vrajeasca dupa voie, adica sa reprezinte artificial sexul pe care nu-l au de la natura si sa insele pe barbati in forma de femei si pe femei in forma de barbati".
Teologii au condamnat astfel in acele vremuri polutiile nocturne deoarece credeau ca demonii se folosesc de ea.
De aceea, in acele timpuri s-a produs o intreaga isterie in masa. Tarancile marturiseau ca in timpul actului sexual simteau o racire pe dinauntru (demonul era considerat ca arunca o samanta imaginara si rece, la dracu). Astfel demonologii au facut din acesta principiul erotismului diabolic:

"Toate vrajitoarele sunt de acord ca samanta pe care o primesc de la Diavol este rece ca gheata si ca nu aduce nici o placere, ci mai curand groaza"

Insa paranoia intrase atat de mult in lume incat oameni care nu simtisera nimica rece, se convingeau singuri ca au simtit.
Apare un caz aberant de proxenetism cu mica vrajitoare Jeanne Hervillier ce a fost condamnata la rug din cauza ca a facut farmece animallelor. Explicatia ei poate fi gasita in "De la Demonomanie des sorciers, revue diligemment et repurgee de plusieurs fautes" de Jean Bodin, unde ea declara ca mama ei a dus-o la varsta de 12 ani unui barbat ce sustinea ca era diavolul si cu care a intretinut raporturi sexuale.
Caz trist de proxenetism in realitate, dar nu ii condamn la cata minte aveau pe atunci. De fapt, la noi se practica deja futaiul cu copchii de 1 an. Americanii sunt numarul 1 la chestia asta.
La dracu ca aia din perioada Inchizitiei mai erau si zoofili. In "Discours des sorciers" de Henry Bouget o femeie marturiseste ca "Diavolul o cunoscuse trupeste de patru sau cinci ori, cand in forma de caine, cand in forma de pisica, cand in forma de gaina".
Al naibii zoofili!

Va dati seama cat de populare erau aceste subiecte pe atunci? Va dati seama cat de fraieri erau oamenii? Problema este ca lumea nu s-a prea schimbat, are aceeasi mentalitate, putin alterata, desigur, dar totusi...

8 comentarii:

Thania Quinn spunea...

Mentalitatea unor persoane lasa de dorit. Adica, in ultimele zile, babele[si nu numai] au un nou subiect de barfa la biserica: cifra 666! Ele au impresia ca pasapoartele electronice sunt mana diavolului, si ca ele prevestesc sfarsitul lumii! Asta este inca o dovada a mentalitatii lor. Oamenii vad lucruri acolo unde nu sunt!

Oricum, interesanta 'povestioara'.

Anonim spunea...

mie nu imi place sa cred ca ar exista ingeri si demoni, ci doar oameni care se inteleg foarte bine unii cu altii :D

MB spunea...

@dihania: ha ha :D
@Thania: In primul rand nu e povestioara. Este dovedita istoric perioada inchizitiei. Iar biserica si cu cifra 666 chiar nu are nici o legatura cu ceea ce am scris eu aici. Eu vorbesc aici despre ocultismul in acea perioada si cum era vazut, nu cum este vaut satanismul ieftin in zilele de azi.
Nu e vorba numai de mentalitate ci de societatea care le-au indoctrinat asa ceva in cap. Nu ele au aflat ca 666 e cifra diavolului, ci a fost bagata in cap aceasta a idee.

Thania Quinn spunea...

De aceea am pus in ghilimele :)
Stiu ca nu are legatura cifra 666 sau biserica cu ce ai mentionat tu aici. Eu doar am dat un alt exemplu in care oamenii merg mult prea departe cu concluziile.
Iar societatea este formata din oamenii care convietuiesc impreuna. Asa ca ideile si le baga singuri unii altora in cap. Nu vine Dumnezeu sa le spuna acest lucru, ci trag singuri concluzii din biblie sau alte scrieri, care uimitor au fost scrise tot de oameni, 'sub indrumare divina'.

MB spunea...

Si te contrazic...
Doar unii indoctrineaza oamenii cu tampeniile astea, iar ei fac parte din biserica. Bine ar fi ca fiecare sa traga singuri concluziile, dar vezi tu, e greu.
Multe dintre lucrurile ce sunt considerate "satanice" nici macar nu au fost mentionate in biblie, sau au fost, dar nu erau considerate pacate.

Thania Quinn spunea...

Aici ai dreptate.
Exista si persoane care nu dau crezare spuselor lor, insa majoritatea o fac, pentru ca le mai usor sa creada ceva ce le este dat 'mura in gura', decat sa traga propriile concluzii.

Astaroth Priestess spunea...

Mare "occultist" trebuie sa fi fost ala, sa afirme ca "demonii nu au sex". Referitor la trup...discutabil, avand in vedere perceptia umana asupra "trupului".
Oricum, bine scris articolul....scoate in evidenta mentalitatea ingusta a oamenilor. Dar ce cacat asteptari sa ai? Sunt oameni care spun ca "occultismul" este aceeasi chestie cu "satanismul"(iar oamenii de genul cica sunt maaari *satanisti*) si occultismul nu cuprinde decat asta.

Anonim spunea...

Ar fi bine sa mai publici genul acesta de articole pe blog.Cine stie!?Poate mai destepti lumea.:)))