miercuri, 27 mai 2009

Ziua nudismului

Bai stateam si ma gandeam de ceva timp, cum ar fi sa existe o zi in care lumea sa fie obligata sa mearga goala pe strada. Fara nimic. Fara chiloti, fara sutien, nimic! Daca cineva indrazneste sa iasa din casa cu haine, sa fie dus la sectia de politie si sa i se dea amenda.
Va dati seama ce fain ar fi? Majoritatea dintre voi o sa va ganditi ca da, ar fi fain pentru ca ati vedea o groaza de cuci si pasarici si tate, dar nu asta este de fapt scopul. Interesul este ca aceasta zi sa sporeasca increderea in propria persoana. Sa fie o zi in care sa te simti tu bine in pielea ta, sa nu apelezi la haine ca sa arati mai bine (sau mai prost), sa fi doar tu. Sa te simti mandru/mandra de ceea ce ai, sa nu te simti jenat/jenata

9 comentarii:

Dee spunea...

Ar fi interesanta o zi ca asta insa nu la mentalitatea pe care o au oamenii in ziua de astazi. Ca nah, dupa cum spui si tu...se stie ce ar urma.
Dar pentru ca nu va exista niciodata o asa zi(cel putin nu in Romania), mai ramane doar plaja de nudisti. :))

Namaera spunea...

Well ... Io zic ca multz dintre noi [romanii], chiar daca ar fi impus prin lege, n`or sa iasa. Poate nu observi ... nu mai exista nici plaja de nudishti ... shi nu pentru ca ar fi fost desfiintzata ... ci pentru ca lumea nu se mai duce ... complexele se multiplica exponentzial in timp ... Cu cat inaintam in societate, sau in varsta, cu atat devenim, in mare parte inconshtient, mai complexati, avem frica din ce in ce mai mult de ce ar zice cei din jurul nostru si ne temem ca nu am putea fi acceptati.

All that being said, when`s the first meeting ? :D

Graethel spunea...

Eu nu cred ca faptul ca poti sta fara sa stai complet dezbracat fara sa iti fie jena in public se poate cuantifica in incredere in sine si faptul ca esti multumit de cum arati. Asa cum nu ii iubesti pe toti si nu esti cu toti de treaba, tot asa arati tot corpul numai cui vrei. Evident ca daca vrei sa il arati la toti, esti liber sa o faci. Eu pot sa nu ma uit, daca ma deranjezi. Dar pentru mine nu inseamna neaparat ca persoana cu pricina are foarte multa incredere in sine. Poate ca are prea putina si facand gestul capata mai multa.

Mugurel Tudor spunea...

Interesant? După trei babe obeze văzute pe stradă, aş căpăta cataractă.

shimmy-off spunea...

@ Grätel, spuneai ca "esti liber sa o faci"(sa umbli dezbracat pe strada) nu esti foarte liber sa o faci, nu stiu daca in Romania este lege dar dincolo te aresteaza sau primesti amenda pentru deranjarea ordinii publice sau indecenta sau ceva de genul acesta.Deci nu esti foarte liber din punctul asta de vedere.Cei de la Jackass cate probleme au avut ca au fugit dezbracati prin centru, sau unii protestatari care au ales sa umble dezbracati pe strazi.
Totusi vara nu le vad rostul hainelor, iarna te imbraci sa te incalzesti dar vara ce faci? te imbraci ca sa fi civilizat"" :))

the elder spunea...

Ideea de "return to innocence". Ciudat pana la urma..pt ca de fapt goliciunea e natura umana naturala, inocenta [nah, repet cuvintele dar deh], dar acum e vazuta exact invers.

Graethel spunea...

@shimmy off - eu zic ca esti liber sa faci ce vrei, dar suporti consecintele daca incalci reguli, legi etc.

Nu ai dreptate, hainele nu au doar scop sa te incalzeasca, ci sa te si fereasca de soare prea puternic, de insecte, sa te ranesti prea usor. Animalele au blana,pene si labe/labi rezistente :P Noi oamenii suntem mai inapoiati (evoluati ?!?) si nu avem ce face, trebuie sa ne incaltam si sa ne imbracam.

Aberesque spunea...

Sa fiu obligata sa ies in curu gol pe strada? Ca sa scape altii de complexe?
Neah. NU-mi convine chestia cu "obligatul" de lege. De-a dracu n-as face.
In schimb as fii de acord ca altii sa o faca fara sa primeasca amenda. Sa organizeze ceva gen parada gay. Parada nudistilor. Ar fii ceva:))

Death Frenzy spunea...

Ideea e de luat in seama, da` asta ar insemna ca tre`sa se scota violu` din lista de infractiuni, din cauza ca romanii sunt niste labagii de Acasa TV. Probabil cativa au labuit cat au citit post`u :)))