sâmbătă, 18 iulie 2009

Food critic - Restaurant VIP

Daca nu stiati pana acum, aflati ca eu sunt o gurmanda. Ma vedeti ca sunt slaba cat o aschie, dar mananc mai mult decat voi la un loc. Imi place mancarea. Imi plac gusturile. Imi place sa gatesc si sa experimentez lucruri noi.
Si imi place si sa ies in oras.
Asa ca profit de aceasta ocazie si voi implementa in blog o noua sectiune in care voi comenta locurile publice in care merg (aka baruri si restaurante) ca sa fac reclama negativa sau pozitiva anumitor locuri.

Primul de pe lista azi este restaurantul VIP unde am fost de curand sa mananc o pizza. Exceptand faptul ca inauntru era numai muzica veche de acum 4-5 ani care o asculta toata lumea de pe Atomic TV, chestiile noastre romanesti d'alde N&D, Anda Adam si dracu mai stie ce mai era pe atunci, rasfoiesc meniul si imi aleg o pizza:
Eu: O pizza Quatro Formaggi va rog
Ea: Nu facem la ora asta ca n-avem branza
Sa imi pice fata. Adica tu ca restaurant cica cunoscut n-ai in pula mea niste branza imputita? (la propriu chiar). Am ramas si m-am crucit oleaca la ce mi-a zis don'soara asa ca m-am reprofilat pe o Margherita. Intre timp mi-am luat o bere, si cum aveam de gand sa beau ceva mai dulce, mi-am luat si eu cuaie un Redds, bere din aia de pizde cu nasul pe sus care nu suporta gustul amar al berii (nici acum nu imi dau seama daca aia e bere sau suc).
De felul meu, am mai baut Redds ca se intampla sa mai dau bot in bot cu berea asta si tin minte ca avea un gust acceptabil. Imi deschide sticla si dau un gat. Imediat cum mi-a curs licoarea aia pe limba imi venea sa ii scuip in fata berea aia expirata cu siguranta. Stau si rabd totusi, cine stie, poate ca pizza o fi buna (doar e margherita, n-are mare branza pe ea).
Eh, si vine si cu mancarea. Cu totii stiti aceasta pizza. Contine branza, sos de rosii si oregano. A mea nu. Erau intr-adevar niste firmituri, niste bucatele infime de rangul atomilor care cred ca se vroia a fi oregano, sos de rosii nu era pe chestia aia insa au avut tupeul sa taie o jumatate de rosie in niste chestii ce se vroiau a fi felii si mi le-a aruncat practic pe pizza iar branza era sporadica.
Ajunsesem deja in punctul 0 in care vroiam sa ii dau cu toate lucrurile in cap.
Ketchup-ul era pus in niste cacaturi din care nu curgea nimic asa ca am renuntat dracului la maniere si am desurubat eu pe acolo ca sa imi torn un kil de mazga din aia rosie.
Si ca totul sa fie fuarte tare de altfel, tacamurile erau geniale. Hai, furculita ca furculita dar te astepti ca la un restaurant ultra mega laudat cum este VIP sa iti dea in primul rand un cutit care taie si care sa arate a cutit de restaurant. Mai conteaza ca era cutit din ala pe care il mai foloseste lumea in casa cu maner de plastic negru si zimti?
Gustul pizzei era oribil evident, era si partial cruda, se vedea de la o posta ca nu era copt aluatul. Am mancat 2-3 felii ca deh, eram lihnita de fuame si am indurat si muzica de proasta calitate si servirea "ireprosabila" de altfel.
Imi venea la un moment dat sa ma duc sa fac scandal, sa fac plangere la porcaria aia de mancare si de bar.
Era clar de la o posta ca si chelnerita si bucatareasa aveau un ditamai sictir in ele in ziua respectiva, dar putin imi pasa de probleme lor, mie imi sunt servitori, eu sunt clientul.
Ma pis pe restaurantul pulii mele si pe chelnerita lu' peste care oricum statea ca o vaca pe acolo si nu facea nimic, se uita tamp la televizor in loc sa stearga dracului mesele care apropo, erau jegoase si cu firmituri pe ele.
Fa, cretino, tu esti platita ca sa faci asta sau vrei si tu sa sugi banii de la stat facand absolut nimic?

La sfarst a mormait un "Sa va fie de bine" moment in care mie mi-a picat fata ca nu mi-a fost de bine.
Apa minerala in schimb chiar era apa minerala. Deci macar asta a fost ok ca la ce s-a intamplat ma asteptam sa imi puna apa de la robinet in sticla.

Pentru ca exista cu siguranta bombe mai penale decat atat voi acorda o nota mica, dar nu foarte, si asta din cauza faptului ca are potential sa devina acest restaurant si mai de cacat decat este.

3, cuaie!

7 comentarii:

Alice spunea...

blah la dracu cu redd's. asta e in bucuresti sau in galati? ca la mine la tara in bucuresti n-am auzit de VIP

MB spunea...

Aci in Galati. Am si din Bucuresti ce sa comentez, stai chill :))

Gabi Tamas spunea...

legat de redds...si baietii se dau mari ca beau si fac pe betii ;))

Dee spunea...

Quatro Fomaggi e cea mai tare pizza. Trebuia sa te duci si sa i-o pui in cap idioatei aleia.
Eu am pretentii cand ma duc sa mananc tocma' din cauza ca sunt si eu o gurmanda. Trebuie sa aud lucruri bune despre locul respectiv, apoi sa ma duc sa vad in ce conditii se lucreaza pe acolo si abia apoi ma pun jos si cer. Am 'fitze' :))

Iidoti.Asa, fa-le reclama proasta ca sa se invete minte.

RaPeRbOy spunea...

Cam asa urla si-n mine foamea acum si cred ca ma duc sa bag o pizza.
Ah, si am chef de cearta. Au belit-o astia cu mine daca nu e buna.

Onishka spunea...

Un gurmand nu ar comanda niciodata pizza, tocmai pentru ca este gurmand. De altfel, un gurmand nu ar comanda niciodata bere la pizza, din acelasi motiv.

Anonim spunea...

Ugh.. de bine, de rău, tăiau cuțitele? Că era de mult o chestie înspre port/intrarea pe faleza inferioară unde nu-ți puteai tăia nici venele.
PS: și la Crama Haiducească sau așa ceva nu au Silva Brună.. (care apropo, îmi place pentru că e mai dulce decât alte beri/mai puțin amară; Reds nu are gust de bere ci de "vin", din acela din prafuri și zahăr.)