duminică, 9 august 2009

Vremuri apuse

Nu stiu de ce m-a apucat melancolia acum (si la ora asta mai precis, e 6 dimineata ffs!), dar mi-am adus aminte, cu drag chiar, de vremurile cand eram dracoaica si lumea roacherilor mi se parea chiar fascinanta.
Imi aduc aminte cum mergeam acum 5-6 ani pe la zid, la faleza, unde se adunau toate satanele si era plin numai de metalisti, roacher, panchisti, etc. Nu era pustiu ca acum sau plin de marlani. Imi aduc aminte cum se adunau motociclistii in partea stanga si se dadeau mari care mai de care cu motorul lor (unii se aventurau si pe scari sa faca scheme).
Imi aduc aminte cand am baut si eu pentru prima oara cu gasca de roacheri, la X, in port si a rasturnat cineva berea peste Simona. Cand o ardeam nasol si undercover, nu ma credeam femeie, ma imbracam ca un baiat in blugi negrii si largi, tricouri mari si sapca.
Imi aduc aminte de cum am intrat prima oara in Mea Nox (actual Taverna Dinogetia), eram imbracate in fuste scurte, ciorapi in dungi si aveam niste fete foarte inocente, iar mie imi era frica sa intru in bar ca aveam 12 ani si credeam ca ma controleaza de buletin. Si pana la urma m-a asigurat Simona ca e ok si am intrat si eu in lacasul de cult al rockerilor unde ni s-a spus sa dam autografe pe sfarcuri.
Imi aduc aminte cum ma vedeam cu Simona iarna, ieseam cu geci lungi si groase pana la pamant, iar cum ieseam din cartierul nostru ne descheiam la geci si ne aratam picioarele incaltate in cizme si acoperite de fuste cat mai roc. Si ieseam afara cu 7500 lei vechi, 2500 pentru o lama orbit si 5000 lei pentru ceaiul din Nox.
Imi aduc aminte cand mergeam cu totii prin Deja-Vu sau Bar 13 si ne cacam pe noi de ras, ne comportam ca si cum am fi fost beti desi noi nu aveam nici un ban.
Imi aduc aminte de cum faceam cheta in tiglina cand ne intalneam la Arcada ca sa bem in spate si apoi ne duceam in Cinema Cafe ca sa ne uitam la clipuri roc.
Imi aduc aminte cum ieseam de la scoala pe la ora 6-7 seara si ma duceam la o bere in Nox.
Imi aduc aminte cum ma duceam la net cafe (Thunder) si luam cate 2-3 ore, ca pe vremea aia nu prea aveai net acasa. Si stateam frate pe mIRC si pe zenhex sau ne uitam la versurile de la piesele nuastre preferate.
Imi aduc aminte cand cantam And When He Falleth de la Theatre of Tragedy pe strada si au stricat doi gabori la noi daca ne credem in codru iar o prietena a raspuns "Unde? In cort?" pentru ca ne facusem praf de la o sticla mica de Alexandrion.
Imi aduc aminte cand am facut concurs cu mama Simonei de bautura si a ramas perplexa ca am baut paharul de vin dintr-o singura inghititura. Sau cand mergeam toate 3 de sarbatorile Galatiului si eu ma faceam muci.
Si cu siguranta nu voi uita niciodata cand m-am vopsit pe intuneric la Simona acasa, care luase foc de curand si nu mai ramasese nimic), stateam in fosta ei camera inconjurate de 3 pereti negrii si de un balcon cu geamuri sparte, plin pe jos numai de scanduri si ramasite de lucruri mirosind a ars...


Imi aduc aminte o groaza de lucruri pe care nu le voi mai trai niciodata. Cel putin raman cu ele in gand si cu sentimentul ca am prins niste vremuri frumoase in Galati. Imi e mila de generatia din ziua de azi...

This post is dedicated to you, Toxxique!


Retarded faces. 13 ani aveam cuaie.


2008

2007

2009


2009

Nu dam autografe pe sfarcuri 2009

2009


2008


Craciun 2008


2009

6 comentarii:

Anonim spunea...

In antepenultima fotografie arati ca o curva. Nu vreau sa fiu rau, dar asa e.

BluAngels spunea...

Nice memories ^^ Erai dulce la 13 ani si asa-i, alta mancare de peste era acum cativa ani. Fac si eu ca tine: "Ce tare era cand se adunau toate satanele la zid" :X
Miss those times... :((

toxxique spunea...

...si ar mai fi inca multe altele: ghe'urile in care inghetam de frig atunci cand chiuleam si asteptam sa se deschida eliana, cand ai dormit la mine si era sa dam foc la casa, bongul facut cu don giovanni, jurnalul pierdut, cand dansam pe "moulin rouge" in scara,"oui,jerome,c'est moi", revelionul facut la tine cu mancare buna-buna facuta de mamu tau, banchetul dintr'a 8'a, mega party'ul de ziua ta...mi'e dor de caciulita ta cu cornite...mi'e dor de "life is hell" pe care nici pana acu nu mi le'ai dat sa le xeroxez (lol)...mi'e dor de vremurile cand o faceam pe detectivii si anchetam cine a omorat cainele din fata blocului meu....sau cand plimbam pisici in lesa...sau mai stii cand aduceam eu o masa in scara si pictam(episodul cu vara'mea raluca de la buzau...mama,ce enervanta era!)? ah,si inca multe altele...

vreau sa te iau in brate si sa iti zic cat de pretioasa esti pentru mine! nu ma pupi?:*:*:* (tu acum trebe sa zici: "am guma" :P )

Anonim spunea...

deci aveai 13 ani. si acum ai cat? 14? :)

MB spunea...

18

Anonim spunea...

Vremurile în care guma Orbit era 2500 de lei erau vremuri bune...