luni, 8 februarie 2010

A pupa lumea in cur dupa muzica

Cum in pula mea sa stai sa asculti si sa sustii ca iti place un anumit gen de muzica si dupa ce nu mai ai nici o legatura cu acea persoana sa te intorci la ce cacat ascultai tu?

I AM STILL LAUGHING!

Ma enerveaza oamenii astia care se pliaza dupa preferintele cuiva. Mi se par niste idioti, isi omoara propria personalitate doar ca sa fie pe placul cuiva. Mai grav este atunci cand sustin acel curent/acea subcultura si apoi o abandoneaza intr-un mod subit cand nu mai au legatura.
Si eu ascult multe genuri de muzica, dar niciodata nu ma "profilez" pe altul dupa preferintele cuiva.

13 comentarii:

Dee spunea...

De aia dau eu disable la scrobbler cand descopar o formatie 'proaspata' si nu prea cunoscuta. :))

MB spunea...

Nu e vorba de o singura formatie, ci chiar de un gen muzical. Mi se pare foarte penal de exemplu cand cineva asculta electronic ca sa fie pe placul cuiva desi persoanei respective ii place metalul. Si apoi dupa ce se rupe legatura, revine la stilul initial

Dee spunea...

Cunosc cazuri.
Daca nu scoti capul din casa ii gasesti si pe LastFm. :))

MB spunea...

Mancaaaati-as, stati ca persoana respectiva s-a simtit acum si a dat-o iar pealte lucruri. CULMEA dupa ce am postat eu asta muhahahah

SpiritNightwing spunea...

Sexy spus! E plina, nu doar Romania, ci toata lumea de EI!

C spunea...

Asta a fost, este si va fi de cand e lumea. E doar o (alta) dovada a saraciei intelectuale, spirituale, etc etc etc a unui individ.

Totusi, nu inteleg de ce se agita lumea atat de mult din cauza muzicii. Nu ar trebui sa fie un mesager mai intim?

nicoleta spunea...

Una la mana, e urat sa vorbesti urat. Dar e treaba ta asta. Am facut o constatare.
Doi la mana, de ce iti pasa de ce asculta lumea din jur? Cu ce te influenteaza (se exclud oamenii care inca nu si`au gasit castile de la telefoanele mobile)? Atata vreme cat nu te afecteaza poti sa`i lasi sa asculte ce pisici albastri vor ei.
Mi`o placut treaba aia: "Mi se pare foarte penal de exemplu cand cineva asculta electronic ca sa fie pe placul cuiva desi persoanei respective ii place metalul". Io de exemplu ascult si si. Si ma duc la concerte si de minimale si de dark ambienturi si de metale extreme (bine alea mai rar, ca mi`s cam baba si asurzesc).

Oameni care se pliaza dupa preferintele altora sunt teribilistii. Io recunosc ca am fost si io asa, dar cu ajutorul alora "dupa care ma pliam" mi`am descoperit genul.

De oameni care se metamorfozeaza ai auzit? Un exemplu si mai bun ii chiar o trupa, trupa mea de fuflet: Ulver. Stim cu totii cat de blec erau, si asa fusasi si io, si odata cu transformarea lor, m`am transformat si io...Ciudata treaba ii ca io nu ii ascultam asa de obsesiv daca vrei, cum fac acuma.

Ca o ultima chestie: esti faina si imi place cum gandesti.

Donkey spunea...

Poi stai asa ca nu e corect.Toata lumea face ceva anume pentru a fii placut de altcineva\un grup.D'aia s-au inventat pastilele de slabit,salile si rimelul.Acum daca sper ex un tip se da pe un gen de muzica pt k nush ce tipa asculta genul respectiv,aici n-ai voie sa judeci.Sex is sex.Mai ales dak tipa e rockeritza pt ca sa fim seriosi,toata lumea stie ca no one parties like a rocker:X.Natura omului este sa se adapteze,indiferent de situatie.Daca esti rockeritza,ai cercei inele si chestii negre,daca esti houser iti plac baietii.Chiar daca nu prea iti plac,o faci din obligatie ca si prietenii tai baieti te-au pipait ocazional,deci este obligatia ta sa faci acelasi lucru(hehe).De ce crezi ca se imbraca in roz?!:| ce om cu capu pe umeri de specie mascul s-ar imbraca in roz fara vreo alta influenta.Pe bune acum.Cred ca ceea ce vreau sa spun defapt este...use condoms...da..:D

Dark Artist spunea...

hehe! Tare postarea! Intradevar sunt multe personaje de genul! Dar stai linistita am cunoscut personaje care au trecut de la black metal la house :)). Persoana respectiva fiind influentzata tot de un grup de prieteni sau colegi nu mai stiu exact!

scrave spunea...

Pai, cum in pula ta nu intelegi, cand totul este atat de simplu daca esti dispus/a sa observi si sa ascuti?
Unii oameni au totul, altii prea putin. Cei mentionati a doua oara, au nevoie sa completeze unele goluri. Si o fac. Urmarind si copiand persoanele ale caror viata si-ar dori ei sa o traiesca.

In plus(ca o anexa presupun), gusturile muzicale nu sunt altceva decat o forma de exprimare sociala. Acei oameni care au "prea mult", trendsetterii daca-mi permiti, dau importanta muzicii, hainelor, samd.

Ca o concluzie finala, cei slabi ii urmaresc pe cei puternici. Este cel mai de baza instinct, alaturi de cel al supravietuirii si maternal/paternal.

Mai lasa tu superioritatea asta de-o parte ca nu-ti ajuta la nimic, si incearca sa-i intelegi si pe cei mai putin binecuvantati decat tine. Ai "totul". Bucura-te de el. Nu te mai lua de cei slabi. Permite-le sa coexiste impreuna si, de ce nu, alaturi de tine.

Articolul tau nu este altceva decat o observatie narcisista si sa fim sinceri... inutila.


Citez: "Si eu ascult multe genuri de muzica, dar niciodata nu ma "profilez" pe altul dupa preferintele cuiva."

Aaa. Da? Iar cand te combini cu vreunul care asculta un alt gen de muzica. Si descoperi ca-ti plac una, doua, sau mai multe melodii din categoria "lui"(de parc-ar fi cumparat acel gen de muzica). Il copiezi? Nicidecum! Iti largesti orizonturile muzicale.

Iar mesajul asta...? Nu are nevoie de raspuns. Poate doar de putina ingaduinta.

MB spunea...

@Scrave: Nu vorbeam despre largirea orizonturilor muzicale, ca nu am dreptul sa interzic asta si nici nu are sens.
Vorbeam strict de persoanele care umbla de exemplu cu cineva care asculta un gen de muzica, il asculta si ei si se declara fani inraiti si tot tacamul, iar dupa ce se cearta, revin la preferintele lor muzicale initiale pentru ca ei ascultau doar ca sa se puna bine cu persoana aia.

U.P. spunea...

Tu vezi bine ce vezi. dar observa si posibilitatile pe care le ai tu cand cineva te flateaza prin imitatie... superficial sau nu le afectezi viata. Si le-o poti schimba in bine si in si mai bine daca in loc sa i respingi drept prosti ii accepti ca prieteni sau "fani"...

Lola. spunea...

acele persoane ar trebui sa-si cumpere o viata,pentru ca se vede de la o posta ca duc maaare lipsa de una!
as da ca exemplu un caz asemanator...2 tipe,colege de-ale mele,pe care candva le numeam best friends. (bullshit!) ne-am cunoscut inainte cu vreo 2 ani de a deveni colege.aveam in comun genul de muzica.trupe.stilu' vestimentar.etc.ciudat cum atunci toate 3 paream ca ne completam una pe alta.ne intelegeam de minune. puteam sa juram ca aveam sa ramanem pentru totdeauna asa.prietene,alea alea.ca aveam sa traim mereu in acelasi stil si sa nu ne schimbam niciodata, indiferent de circumstante).da' a fost nevoie doar de "maturizare"(?!) si-au dat ele seama,vezi doamne,ca nu e neaparat sa poarte haine negre daca asculta rock (nu stiu cine a spus vreodata ca este neaparat),ca pot sa asculte si alte genuri de muzica (eu care credeam ca asta e de la sine inteles) si alte revelatii de genu'.si acuma le vezi imbracate-n culorile curcubeului (pentru ca fiind intr-un oras mic si plin de cocalari,daca se imbraca-n negru,nu se uita niciun baiat la ele.iar ele vor sa fie sexy si admirate) si fredonand manele prin pauze.io una prefer sa mor fata mare,decat sa ajung sa-mi schimb stilu' vestimentar si genu' de muzica doar pentru a ma place niste specimene numite barbati. sad but true! (sorry ca m-am intins)