sâmbătă, 10 aprilie 2010

Covenant. In Romania that is

Pentru ca nu puteam sa nu fiu in rand cu lumea, sau mai bine zis nu ma pot abtine din carcoteala, trebuia sa fac si eu o recenzie la concertul Covenant. Doar nu degeaba am stat si am facut asta timp de 2 ani de zile, hai sa fim seriosi. Nu credeam insa ca totul va fi atat de trist. Si nu ma refer la prestanta, ci la public. Covenant au cantat bine pana la urma, nu foarte extraordinar pentru ca nu prea ai ce face acilea in Romania cand vezi ca nimeni nu se misca si toti se uita la tine ca niste mortaciuni. In schimb mai urla putin cand le zici un "Thank you".
Am o problema cu publicul. Sau cu ceea ce se numeste comunitatea goth-industrial din Romania. E o penalitate. 90% din participantii acestui eveniment au venit doar pentru "a semna condica", pentru a bifa inca un concert pe lista "Evenimente unde trebuie sa fac act de prezenta pentru a fi un gothar". Penibil, si ne intrebam de ce nu vin mai multe formatii de acest gen. Pentru ca, nu exista public. Mie mi-a fost mila de cei de la Covenant mai ales dupa concert cand am observat cat de antisocial era publicul sau mai bine zis "fricos". Daca in timpul concertului mai nimeni nu dansa (si nu ma mai contraziceti pentru ca am avut si eu ochi si nu am vazut mai pe nimeni), dupa ce Covenant au plecat de pe scena si s-a mai eliberat "ringul de dans", ramanand doar oamenii ce participa la astfel de seri tematice, isi rupeau picioarele dantuind pe acolo. Penibil de doua ori.
De altfel eu niciodata nu am avut o parere buna despre aceasta scena in Romania. Pentru ca nu exista. Dar bravo persoanelor care incearca cu adevarat sa o promoveze si nu fac lucrurile doar de fatada pentru ca, ele de fapt, sufera de bagare in seama.
Am deviat cu mult de la subiectul initial, acela fiind Covenant, insa nu am prea multe de comentat la adresa lor. Piesele executate foarte bine, playlistul destul de bun avand in vedere ca au pus si piese noi, si vechi, dar si melodii arhicunoscute.
Locatia, Control Club, pana la urma a fost oarecum ok. S-a auzit bine si a fost incapator, desi inainte sa ajung la concert credeam ca va fi prea putin spatiu (deoarece Covenant nu sunt o formatie de ieri, ci sunt cam cunoscuti).
Nu pot spune ca nu m-am simtit bine. Pentru ca m-am simtit. Am dansat intr-o lesa si am baut. Am dansat pentru a asa am simtit si nu am stat intr-un colt ca majoritatea publicului. Si revin din nou la ideea de mai sus..... penibil. Dar asta este Romania, si aici totul este doar o mare kitschareala in care fiecare om sufera de complexul "Eu vreau sa fiu cel mai tare din parcare".
Imi pare insa bine ca i-am vazut live si ma bucur ca au ajuns si aici.
Poze? Optional. Va dau doar una de gust.



Am incheiat aici subiectul Covenant. Concluziile? Foarte multe bile negre pentru public. Care a fost de cacat. Bile albe pentru Covenant si pentru prestatia lor destul de buna pentru Romania. Cat despre ceea ce se intampla la noi de fapt, voi vorbi intr-un articol special. Pentru ca e mult de zis si presupun ca voi enerva pe multa lume, iar in momentul de fata nu am chef sa ma razboiesc in comentarii. Totally useless.

La revedere, ma refugiez la un WoW si pe data viitoare.

5 comentarii:

IvyAesthetic spunea...

Ce goth ma? Covenant sunt FuturePop toata ziua >>

Anonim spunea...

Alice, nu toti oamenii care se simt bine la un concert danseaza ca sa se exteriorizeze. Majoritatea tipa, fluiera si aplauda...ceea ce la Covenant...S-A INTAMPLAT!

Nici eu n-am dansat la Deine Lakaien, spre exemplu...si stii ca dansez in general si ca DL are piese active.

Ma bucur ca ti-a placut prestatia trupei insa, pentru ca asta conteaza cu adevarat. Pana la urma, tu sa te simti bine la un concert, nu necunoscutii din jurul tau :)

MB spunea...

Ivy, Ma refeream strict la comunitatea goth din Romania care asculta genurile acestea, Electropp, Futurepop, EBM, ceea ce canta Covenanat. Pana la urma tine mai mult de subcultura aceasta decat de alta

Dark Artist spunea...

Pai e foarte simplu! Ai uitat ca pt majoritatea oamenilor din Romania a fi goth inseamna sa fi depresiv ? :)) Deci nu poti sa te astepti la ceva activitate din partea celor ce sustin ideea asta cu depresia :))

eskarina spunea...

uuu lesa. hottt.