duminică, 25 septembrie 2011

La dracu'

Daca nu sunteti din Bucuresti sau nu il cunoasteti cat de cat, nu veti impartasi suferinta cu mine in acest caz. Este vorba de un local in care toata crema societatii ajunge la un moment dat si gusta din bucatele sale - "Impinge Tava" de la Unirii.
Ca o alcoolica ce sunt, dupa niscavaia bere buna, intotdeauna este loc de mancare. Si optiunea mea este de fiecare data acel local, doar daca nu sunt prea praf si sa prefer chimicalele de cartofi de la MC Donald's-ul din fata blocului meu. 
La "impinge tava" varietatea de mancaruri este mare. Nu gasesti shaorma sau kebab ceea ce pe mine ma incanta (nu sunt fana fast food, mi se pare ca au chiar un gust gretos indiferent cat de scumpe sunt). Acolo ai mancare adevarata, varza cu carnati, supe, ciorbe, orice vrei, le gasesti la orice ora a zilei (sau noptii) servite de o tanti foarte comunista intr-un loc si mai comunist. Cand pasesti prima oara acolo zici ca te-ai intors in timp, dar de altfel nu toti impartasesc aceasta nostalgie. Deoarece suntem "dresati" bine, globalizarea ne-a bagat in cap ca lucrurile ce nu sunt frumos ambalate nu sunt bune. Iar in Romania se practica din plin acest lucru. Nu arata ca un restaurant, ci ca o cantina veche, iar ziua vin in general persoane ce nu au avut norocul de a avea o casa sau o pensie buna cat de cat.
De fiecare data cand am mers (si am mers de multe ori!) era plin. Da, nu conta faptul ca erau ore de genul 4-5-6 dimineata, dar toata lumea se bucura de mancarea calda de acolo si de berea ieftina in timp ce televizorul pus mladios pe OTV se auzea incet in surdina. 
Asta m-am gandit ca o sa se intample si ieri seara. Intr-un loc in care am vazut ca se dau bani, nu ma asteptam sa am surpiza neplacuta sa taie jumate din mancaruri si sa nu imi mai serveasca varza cu carnati. Nu mai aveau. Nu mai gateau asa ceva. Au ramas cateva chestioare din multitudinea de mancaruri ceea ce pe mine m-a marcat groaznic din moment ce stau sa scriu pe blog despre asta.
Mie imi place mancarea, it's my guilty pleasure daca e sa zic asa. Imi doresc doar sa nu se inchida sau sa vina cineva cu banu' jos sa cumpere locatia. Unirii nu are altceva ce sa imi ofere, sunt satula pana peste cap de fast-food-uri ratate care vand aceleasi cacaturi cu un maldar de condimente peste ele ca sa nu le simti gustul ala infect. Numai cand ma gandesc la carnea aia scarboasa din shaormele vietii care cine stie ce e pentru ca nu e noutate sa NU mai mananci carne de pui/porc/vita. Lucrurile se scumpesc, patronii vor un profit mai mare si mai recurg la lucruri gen azi un caine, maine un cal, etc sau iti baga pe gat tot "pink slime"-ul ala (google it sau mai pe scurt toate resturile, inclusiv oasele, pasate si prajite, apoi servite tie).
Mai bine crap dracului de foame decat sa mai bag vreodata cacaturile alea in gura.

3 comentarii:

Ioana Filipaş spunea...

Știi shaormeria aia unde vând ăștia shaorma la 2 lei? No...dacă ăia nu bagă căței morți în lipie, io-mi tai o mână.

Unknown spunea...

Aia de la Kogalniceanu? Stiam ca nu mai au la 2 lei, dar iti dai seama ca numai carne nu e aia...

Elena spunea...

E buna saorma aia, am manacat acolo tot liceul. Inca sunt intreaga si sanatoasa.