luni, 5 martie 2012

Vocile Femeilor se Aud în Piața Universității: 8 martie 2012

"Cetăţene indignate-Vrem să fim reprezentate

Noi, ciumpalace din Piaţa Universităţii, dorim ca de 8 martie femeile să vină şi să îşi strige nemulţumirile şi revendicările. Vocile femeilor sunt prea puţin auzite și ascultate în spațiul public.

De ce?

Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că femeile reprezintă jumătate din populaţia Romaniei şi jumătate dintre persoanele plătitoare de taxe, dar interesele lor nu sunt reprezentate. Statul investeşte în borduri, dar nu în creşe sau grădiniţe. Statul investeşte în răsaduri de flori pe marginea drumurilor, dar nu în maternităţi. Bugetul pentru “Servicii” este mare, iar cel pentru Sănătate şi Educaţie minuscul. “Siguranţa naţională” este o prioritate, dar siguranţa cetăţencelor nu. S-au tăiat bugete pentru grupuri şi sectoare feminizate: Educaţie, Sănătate, Funcţionari, Familii monoparentale. Politicile privind combaterea discriminării pe piaţa muncii nu sunt prioritizate. Prezenţa femeilor în instituţii reprezentative este scăzută.

Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că ne dorim ca România să fie un stat democratic pentru femei.
Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că democraţia are nevoie de femei şi femeile au nevoie de democraţie.
Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că ne dorim reprezentare politică, nu doar flori şi mărţişoare.
Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că suntem solidare unele cu celelalte. Pentru că există şi suroritate, nu numai fraternitate.
Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că 8 martie este Ziua Internaţională a Femeilor, ziua care marchează lupta femeilor pentru drepturi şi şanse egale.
Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că spaţiul public aparţine şi femeilor. Revendicăm acest spaţiu public de 8 martie, pentru a ne face vocile auzite.

Cum?

Cum ne putem face vocile auzite? Venind în Piaţa Universităţii. Veniţi cu un slogan sau mai multe. Veniţi cu o pancarta. Veniţi pentru a striga despre problemele voastre. Veniţi pentru a ne cunoaşte noi între noi. Veniţi pentru a vă solidariza cu alte femei.

Unde şi când?

Cetăţene indignate, vă invităm alături de noi pe 8 martie în Piaţa Universităţii, la Fântână, în intervalul orar 19:00-22:00.
Pentru că în acest spaţiu deschis vocile voastre trebuie să se audă!
Pentru că acest spaţiu vă aparţine!

Cetăţene indignate vor sa fie respectate!"


Facebook event: http://www.facebook.com/events/383025708375338/

Niciun comentariu: