sâmbătă, 5 iulie 2008

Mercur








Delectandu-ma pe internet cu tot felul de informatii, am dat peste asta: Mercur, cea mai mica planeta din sistemul nostru solar, s-a micsorat. Am citit articolul si se pare ca diametrul ei a pierdut 1,5 km. Destul de socant daca stai sa te gandesti ca intr-o perioada de 33 de ani sa se intample asta.
Din vastele mele cunostiinte, Mercur in astrologie este planeta ce guverneaza mintea, limbajul, trairile interioare si comunicatia(COMUNICATIE, nu comunicare! Ca nu degeaba era Hermes MESAGER). In mitologia era reprezentat de Hermes, mesagerul zeilor si calauzitorul mortilor in lumea de dincolo. Mercur era o figura complexa, un erou civilizator, patron al stiintelor si imagine exemplara pentru cunoasterea oculta.

Nu e de mirare ca se micsoreaza daca incercam sa facem o conexiune si sa facem abstractie de legile fizicii. Majoritatea dintre voi sunteti atat de incuiati la minte si aveti ochelari de cal incat pana si simbolurile se micsoreaza.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Fun :)).

PS: Mulțumesc pentru lecția de gramatică. Presimt că o să-mi petrec următoarea jumătate de oră delimitând clar cazurile în care trebuie să folosesc "comunicație" și celelalte. :D