marți, 20 decembrie 2011

Ocupati Piata Universitatii!

După 22 de ani. Punct și de la capăt!

Piața Universității - Singurul loc, simbol autentic al libertății și democrației, într-un cuvânt SPERANȚA. La auzul cuvintelor “Piața Universității”, orice român tresare, simte fiorul Revoluției și al SPERANȚEI!
Într-o lume lipsită de repere și de valori dezbinarea, orgoliile, suspiciunea, individualismul, interesele mărunte sunt factorii care guvernează astăzi societatea. Autoritățile au știut mereu să cultive dezbinarea și suspiciunea pentru a învinge orice efort de coalizare si conlucrare a oamenilor, a societății civile. Revoluționarii au fost dezbinați, prea mulți au fost infiltrați pentru a distruge categoria cu cea mai mare autoritate morală.
Problemele zilnice ne sufocă, ne mănâncă timpul, ne tocesc nervii, ne închid OCHII. Nu avem justiție, nu ne găsim dreptatea, abuzurile ne copleșesc, ne-am pierdut UMANITATEA. Ne-am pierdut busola, dar nu si SPERANȚA. Ne-am pierdut vlaga, ne-am uitat drepturile cucerite prin sacrificiile celor care si-au dat viata pentru ele. În ’89 am câștigat o bătălie dar istoria acestor 22 de ani ne demonstrează că lupta trebuie să o ducem zi de zi, cu noi însine, cu nedreptatea, cu autoritățile. Ajunși la capătul răbdarii, învăluiți de probleme, cerem rezolvări urgente. Nu mai știm încotro să apucăm.
Acum știm unde ne-au păcălit, unde ne-au furat! Știm ce avem de făcut și toți suntem chemați! E momentul luptei pentru trezirea noastră la viață. Ne cerem dreptul la libera exprimare, ne cerem dreptul să ne decidem singuri soarta, să nu mai fim sclavi în propria țară, cerem ca legea să fie respectată, justiția să fie dreaptă, luptăm pentru dreptul de a ne construi viitorul.
Să ne întoarcem la momentul unde Revoluția a fost furată, să reluăm luptam pentru democrație, să ne recâștigăm libertatea! Sa fim uniti, sa stim ca puterea sta in capacitatea de a ne accepta si de a ne iubi unii pe altii. Impreuna putem reusi.
Prin exemplu personal să ducem, pe 21 Decembrie, mai departe idealurile Revoluției! Sa fim liberi, sa fim buni, sa fim pasnici, sa ne impreunam mainile si sufletele si sa privim cu incredere viitorul pe care numai uniti si onesti il putem construi.
Să ne reîntoarcem în Piața Universității! Sa acoperim treptele cu flori si ne manifestam pasnic si cu sinceritate, respectul si durerea pentru cei care au murit pentru un viitor mai frumos in 1989.
Să dăm SEMNALUL UNITĂȚII SOCIETĂȚII ROMÂNEȘTI! Să nu mai cădem în capcane, omul providențial este un mit, puterea stă în oameni, în unitate, curaj, respect!
Să ne cunoaștem drepturile, să luptăm pentru apărarea lor, să le exercităm pentru că NOI SUNTEM POPORUL SUVERAN!
Cel mai important este respectul OMULUI față de CETĂȚEAN și al CETĂȚEANULUI față de OM.
Avem un loc al dezbaterii, avem Piața Universității, acolo ne întâlnim să găsim soluțiile, soluții ale oamenilor pentru problemele oamenilor.

Ce putem face pe 21 Decembrie in Piata Universitatii:
1. Pastrarea a 22 de minute de tacere nobila pentru cei care au murit pentru noi la Revolutie. In cele 22 de minute, fiecare poate folosi timpul meditand, rugandu-se, amintindu-si de cei care au pierit in ’89.
2. Acoperirea treptelor de la Universitate cu flori. Nu coroane pompoase, nu buchete scumpe, ci doar flori, aduse cu sinceritate si respect.
3. Intampinarea autoritatilor, oamenilor politici, a preotilor care vor veni sa-si prezinte mascarada anuala de la Universitate, cu “Imnul Golanilor”. (cine are si doreste sa-si aduca chitara sa cante cu noi sa o faca!)
Sa ne intoarcem catre oameni, sa spunem ceea ce eroii lui ’89 nu au mai apucat sa spuna!
4. AGORA fara tenta politica, fara referiri al indemnizatii, taieri de salarii, pensii, problemele. Haideti sa vorbim despre noi, despre cum putem evolua individual si impreuna. Numai devenind niste persoane mai sincere, mai altruiste si mai pasnice putem schimba aceasta lume murdara.

2 comentarii:

GEORGEVICI MIHAIL spunea...

Apelul MCP (militari.civili.popor) Să ţineti minte!
http://www.youtube.com/watch?v=m9b1NR4kfko

marul spunea...

slabut protest pentru internet